Néhány szó magunkról
2015-ben költöztünk haza a párommal Írországból. Az öttömösi tanyavilágban találtuk meg azt a helyet, ahol néhány hektáron őstermelőként gazdálkodni kezdtünk. Tervünk az önellátó gazdálkodás megvalósítása, mert folytatni akarjuk a külföldön megtapasztalt egészségtudatos életmódot. Ennek a feltételeit megteremteni folyamatos munka, melyet önképzéssel, gyakorlati tapasztalatokkal, a helyi emberek és családtagjaink segítségével valósítunk meg.
Kecsketartást nem terveztük, de az élet nagy rendező.
A kislányunk anyatejes táplálását egyik napról a másikra abba kellett hagyni, így figyeltünk fel a kecsketejre, mint anyatej-pótlásra. Tudtuk, hogy jótékony hatása van az emberi szervezetre, de a környékünkön akkor nem találtunk kecsketejet. Egy kedves ismerősünk lepett meg Kuszkusszal, az első kecskénkkel, így indultunk el a kecsketartás útján. Ennek köszönhetően ismét a konyhában találtam magam, ahol a gasztronómiai szaktudásomat felhasználva (cukrász és szakács végzettségem, és több mint húsz éves szakmai tapasztalatom van) újra kísérletezhetek az ízekkel. Az elkészített sajtok és joghurtok nagyon jó visszajelzést kaptak, és arra ösztönöztek, hogy folytassuk a munkát.
Ekkor alakult ki egyik küldetésünk, hogy eloszlassuk az emberekben azt a tévhitet, mely szerint a kecsketejből készült termékek rossz ízűek, kellemetlen szagúak. Mi tudjuk, és azok is, akik már kóstolták a termékeinket, hogy megfelelő technológia mellett kiváló ízű és illatú termékek készíthetők a kecsketejből.
Udvarunkban már egész kis kecskenyáj éldegél és adja finomságainkhoz a friss tejet. Kézműves termékeinket megismertettük a családdal, az ismerősökkel, és a munkatársakkal. Az elégedett vélemények után elérkezettnek lájuk az időt, hogy szélesebb körben is elérhetővé tegyük ezt az egészséges és finom táplálékot, amit a kecsketej nyújt.
Igényes ínyenceknek és újdonságot kereső érdeklődőknek is jó szívvel ajánljuk termékeinket.